Belçika Malinois Köpek Bakımı Ve Beslenmesi

evcililan com


2745030362

Belçika Malinois sahibine karşı son derece şefkatli ve itaatkâr bir köpektir. Belçika malinois köpekleri yabancı kişilere karşı alışkanlık sağlayana kadar kısmen agresif tutum gösterebilmektedir. Belçika Malinois Alman çoban köpeğine benzer bir görüntüye sahip, siyah ve açık kahve renk tonlarıyla dikkat çekmektedir. Genellikle sürüleri yırtıcı hayvanlardan koruma noktasında görev yapan, insanlara karşı ise genel anlamda saldırgan bir tutum sergilememektedir.

Belçika Malinois köpekleri daha çok bahçe hayatına uygundur. Bu yüzden vücut yapısının gereği olarak düzenli egzersiz ve hareketli yaşam tarzına uygun aktivitelerini sağlanması için kapalı alanlar Belçika Malinois için uygun değildir.

Belçika Malinois köpek bakımı sırasında ayrıntılara dikkat ederek köpeklerin sağlıklı bir gelişim sergilemesi için hem maddi hem zamansal özveride bulanmak gerekmektedir. Aşılarının düzenli yapılması, kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme koşulları sağlandığı takdirde Belçika Malinois köpekleri 12 ila 14 yıla kadar yaşayabilmektedir.

Belçika Malinois beslenmesi özel mamalar ve ev yemekleri ile sağlanabilmektedir. Veteriner kontrolü dâhilinde ev yemekleri de tüketebilen Belçika Malinois bunun yanı sıra yüksek kaliteli Belçika kurdu mamalarıyla beslenmesi tavsiye edilmektedir.

Belçika Malinois köpeklere 18 aya kadar yavru köpek maması verilmesi tavsiye edilmektedir. Belçika Malinois köpeklerinin beslenme düzeni belirli bir plan dâhilinde yapılarak beslenme alışkanlığı kazandırılması gerekmektedir. Belçika Malinois beslenmesinde sahip olduğu yaş ve günlük harcadığı enerji miktarı da dikkate alınması önemli bir konudur. Belçika Malinois köpeklerin özellikle gelişim döneminde takviye gıdalar ile beslenmesi vücut gelişimlerini tamamlamaları açısından oldukça önemlidir.

Kaliteli kuru mamaların yanında beslenmelerinde kuzu ayak ve ev yapımı yoğurt ile beslenme takviyesi yapılması önemlidir. Bu beslenmelerin amacı Belçika Malinois köpeklerin eklem yapısını geliştirmek, bağırsak florası ve vücut bağışıklığını artırarak Belçika Malinois köpekleri çok daha güçlü hale getirmektir.

Belçika Malinois köpeklerin uyku düzeni de sağlığı için son derece önemlidir. Günlük ortalama 10 ila 12 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Uyku düzeninde bozukluk söz konusu olduğu zaman yine dostlarımızın sağlığı için veteriner kontrolünden geçirilmesi doğru bir karar olacaktır.

Malinois köpekler polis köpeği olarak da bilinir. Sağlıklı beslenme koşulları ve iyi bir eğitim almaları halinde son derece zeki, algılama yeteneği son derece güçlü canlılardır. Malinoisin, gıda ve beslenme dışında psikolojik gelişimi için, hareketli bir yaşam sürmesi kaçınılmazdır.

Vücut yapıları gereği hareketli bir yaşam sürdürmelerinin engellenmesi durumunda, huysuz agresif bir tutum sergileme eğilimine girebilirler. Bu ırkta, özellikle epileptik hastalığına dikkat edilmesi gerekir. Onları zehirli otlardan korumak için de gereken hassasiyet düzenli veteriner kontrolleriyle gösterilmelidir.

Tüy dökme dönemlerinde biraz daha fazla olmakla beraber, haftada 2 defa fırçalama ve tarama işlemi yapılabilir. Gereğinden fazla taranması ya da fırçalanması astar köküne zarar verebilir. O yüzden bu işlemin makul seviyede yapılması daha uygun olacaktır.

Malinois eğitilirken de ona karşı nazik ve kibar olunmalı, ödüllendirme anlayışı içinde onunla sıkı bir bağ kurulmalıdır. Azarlamak, bağırmak, sert bir tutum sergilemek, onun eğitimine ve psikolojisine olumsuz etki edecektir. Ayrıca sert tutumlara sert karşılık görme ihtimalide bulunmaktadır. Yavruluk dönemlerinde belirli nesnelere karşı fobileri olsa da yetişkinlik seviyesine geldiklerinde bu durum ortadan kalkacaktır.

Malinois, sadık, eğitilebilir, zeki, çevik, iyi eğitildiği takdirde sahibinin komutlarına son derece duyarlı, can dostu bir köpek ırkıdır. Bu yazımızda, onların sağlıklı beslenmesi, sağlıklı bir psikolojiye sahip olması noktasında yapılması gerekenler, uyulması gereken kuralları sizler için ele aldık.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!