En Sakin 5 Kedi Irkı

evcililan com Kediler Hakkında Bilgiler


2320226375

En sakin kedi ırkları, kedi sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği konulardandır. Kedilerin çoğu hareketli canlılar olsa da bazı ırklarda buna rastlamak pek mümkün değildir. Sürekli hareket halinde olan kediler, sahiplerini de birazcık yorabilir. Bu sebeple hem kedi sevgisinden mahrum kalmamak hem de çok yorulmamak adına daha sakin kedi cinsleri aranır ve araştırılır. İşte size, sakinlikleri ile bilinen 5 farklı kedi ırkı hakkında bilgiler.

Sakin kedilere ilk örneklerden biri İran kedileridir. Fars kedisi olarak da bilinen ve diğer adı Persian olan bu tür, basık burunları ile bilinir. Persian kediler, bütün gün, boylu boyunca uzanmayı sever, sahiplerinden oyun veya hareket beklentisine girmezler. Zeki bir kedi ırkıdırlar fakat hareketsiz kalışlarından ötürü bunu çok gösteremezler. Çocuklarla ve diğer hayvanlarla araları da gayet iyidir. Miskinlikleri kadar güzellikleri ile de ün salmışlardır. Tıknaz yapılarına rağmen, uzun ve tatlı tüyleri onlara ayrı bir sevimlilik katar. Gün içerisinde sakin sakin dinlenmeye bayılan İran kedileri bu özellikleri nedeniyle obeziteye de yatkın olabilir. Çoğunlukla hareketsiz kaldıkları için beslenmelerine dikkat edilmezse obezite problemi yaşayabilirler.\r\n

Sakin kedi ırkları içinde bir başka seçenek de British Shorthair kedi cinsidir. Dinlemeye düşkün olan British Shorthair’ler İngiliz kökenlidir. Kalın ama kısa gri tüyleri ile bilinirler. Hareketsiz yapıları onları tıknaz bir görünüme bürümüştür. Beslenmelerine dikkat edilmezse kilo almaya meyilli oldukları görülür. Oyun oynamayı elbette severler ancak, bunun için sahiplerini rahatsız etmezler. Keyif yapmayı seven bir kedi ırkıdır, çocuklarla ve diğer hayvan dostları ile de iyi anlaştıkları görülür.

Uysal kedi ırkı deyince aklımıza gelen üçüncü seçenek ise Birman kedileridir. Mavi gözleri ve şahane tüyleri ile birçok yarışmadan birincilikle dönen Birman kediler, en sakin kedi cinsleri içinde yer alır. Aslında istediklerinde diğer canlılar ile iletişime kolaylıkla geçerler. Yine de gün içinde kucakta boylu boyunca dinlendikleri görülür. Çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği Birman kediler, sakin sakin konuşmaları ve miyavlamaları ile de sahipleri tarafından sevilir. Gün içinde dinlenmek için olsa gerek sessiz sakin yerlere de saklandıkları görülebilir. Hareket etmeye çok meyilli olmayan Birman kediler, hemen herkesin evinde bakabileceği uygun bir kedi ırkıdır.

Himalayan kedi ırkı da sakin kedi cinslerinin başında gelir. Zeki ve nazik bir kedi ırkıdırlar. Siyam kedilerinin soyundan gelen Himalayan kedi ırkı bazen kıskanç özellikler de sergileyebilir. Sakinlikleri kadar sevilmeye de düşkün olan Himalayan kediler, sahiplerinin başka kedilere ilgi duymasından hiç hoşlanmaz. Bazen evin bir köşesinde saatlerce uykuya dalabilir, dışarıda olup bitene karşı umursamaz da görünebilirler. Eve gelen sahiplerinin peşinde dolanır, oyun istediklerini belli ederler. Onların kucağında uzun süre uzanabilir, sahiplerinin stresini alabilirler. Himalayan kediler gürültüyü ve gürültülü ortamları da sevmezler. Çocukları da pek sevmeyen nadir kedilerden sayılırlar. Bunun sebebi çocuk gürültüsünden hoşlanmamaları olabilir.

Bir diğer sakin kedi türü de Bombay kedisidir. Simsiyah tüyleri, onları yırtıcı bir hayvan edasında gösterse de aslında öyle değillerdir. 1960’lı yıllarda üretimi yapılan bu kedi cinsi, sokaklarda dolaşan kara kedilere de benzer. Görünüşlerinin aksine sevecen ve söz dinleyen uyumlu bir yapıya sahiplerdir. Yaramazlığa pek meyilli değillerdir, gün boyu bir yerlerde uzanıp dinlenmek en sevdikleri aktivitelerdendir. Karizmatik ve cool görünümlerinin altında uysal ve sahibine bağlı bir kedi profili yatar. Bombay kedileri de bu özellikleri ile en uysal kediler içinde kendine yer bulmuştur.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!