Evde Beslenebilecek Kedi Cinsleri Nelerdir?

evcililan com Kediler Hakkında Bilgiler


3025024806

Evde beslenebilen kedi cinsleri seçenekleri hayvan bakımına ilgi duyanların merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Kedilerde tıpkı insanlar gibi farklı karakterlere ve özelliklere sahiptir. Bir kediyi sahiplenirken onun özelliklerini de araştırmak gerekir. Hayvan severler çoğu kez uysal bir kedi sahiplenmek ister. Evde bakımı kolaylıkla yapılabilecek, uysal karaktere sahip çok sayıda kedi bulunabilir. Evde beslenebilecek kedi cinsleri nedir sizler için araştırdık dilerseniz size bu kedi cinslerinden bahsedelim.

Scottish Fold, uysal ve sevecen kedilerden biridir. Evde bakımı ve sahiplenilmesi kolaydır. Mutasyondan etkilenen bir tür olduğu için kıvrık ve içe dönük kulakları ile bilinir. Genetik hastalıklara yatkın oldukları için kendi içlerinde çiftleştirilmemeleri gerekir. Sevecen bir yapıya sahiptirler. Yalnız kalmayı hiç sevmeyen Scottish Fold cinsi kediler, böyle durumlarda sahiplerine küsebilirler. Scottish Fold cinsi kedilerin bir diğer özelliği ise ev halkından bir kişiye daha fazla bağlanmalarıdır. Hemen herkese ısınabilirler ancak, seçtikleri bir aile bireyi Scottish Fold’lar için daha özel olabilir. Bu ırkın kulak bakımının düzenli periyotlar da yapılması gerekir.

Birman cinsi kediler de uysal kediler sınıfında yer alır. Oldukça tatlı ve sevimli bir yüze sahiptirler. Gerçekten sakin ve uyumlu bir kedi isteyenlerin ilk tercihi olabilirler. Tam bir ev kedisi olarak nitelendirilen Birman cinsi, ilgiye ve sevgiye pek meraklıdır. Duygusal halleri ile dikkat çeken bu tür, eskiden “Tapınak Kedisi” olarak da bilinmekteydi. Yalnız kalmayı sevmez ve hep yanlarında bir dost ararlar. Uysal yapılarına rağmen enerjileri de hiç düşmez, sevilmekten çok hoşlanırlar. Empati kurabildikleri düşünülür, insanları anlar ve duyarlıdırlar. Evde sürekli miyavladıkları ve mırıldandıkları görülür. Büyük mavi gözleri temiz tüyleri ile sevilen bir kedi cinsidirler. 

Uysal kedi arayanlar için bir diğer seçenek de İran kedileri olabilir. Sakinlikleri ve güzellikleri ile nam salan bu kedi cinsi, gün içinde sürekli yatmayı ve dinlenmeyi tercih eder. Oldukça sevecen olmalarına rağmen sürekli oyun arayan ve bekleyen bir yapıları yoktur. Zeki ve eğitilebilir bir kedi türüdür. İnsanlara alışır ve bağlanırlar. Diğer hayvanlarla da iletişimleri iyidir. Güzel gözleri ve tüyleri ile çok sevimlidirler. İran kedisini sevebilir ve ona ilgi gösterdiğinizi belli edebilirsiniz. Bu hoşlarına gider ve daha mutlu olurlar. Kucakta saatlerce durabilir, uyuyabilirler. 

Exotic Shorthair cinsi kediler de evde beslenebilecek en sakin 5 kedi cinsi arasında yer alır. Görünüş itibariyle sevimli ve sevecendirler. Biraz İran kedilerine benzetilirler. Kucağa almak ve sarılmak Exotic Shorthair cinsi kedileri çok mutlu eder. Bakımları da kolay olduğu için özellikle tercih edilirler. Sahiplerine bağlıdırlar ve birçok uysal kediye göre oyun oynamayı, atlayıp zıplamayı severler. Çocuklarla olan iletişimleri de dikkat çeker. Yalnız kalmayı sevmeyen Exotic Shorthair cinsi kediler için çoğu kez bir arkadaş edinmek gerekebilir. Tam bir ev kedisi olarak bilinen bu kedi türü yalnız başına kaldığında da oyun oynayabilir.

British Shorthair kediler de sakinlikleri ile bilinen özel bir ırktır. Yalnız kalmaktan rahatsız olmaz ya da sürekli ilgi görmek istemezler, ev halkı ile kurdukları sağlam ilişki onları daha da sevimli ve cana yakın yapar. Genel itibariyle kucak sevmezler, oyun denilince ise yerlerinde duramazlar. Fazla kiloya meyilli olduklarının da unutulmaması gerekir. British Shorthair kediler, yeteri kadar hareket etmeli ve dengeli beslenmelidir. Evi ve ev ortamını gerçekten severler. Karakterleri gereği çocuklara da pek düşkün olurlar.

Yeryüzünde çok sayıda uysal ve sevecen kedi bulunur. Ev ortamı için oldukça ideal olan uysal kediler hayvan severlerin gözdesidir. Özellikleri ve bakım kuralları iyice öğrenildiğinde, bu sakin ve sevecen hayvanlarla iletişim kurmak hiç de zor olmayacaktır.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!