Evde Kedi Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

evcililan com Kediler Hakkında Bilgiler


2072422962

Evde kedi beslemek isteyen kişilerin sıkça sorduğu sorulardan biri de evde kedi bakımının zorlukları, zararları ve faydalarının neler olduğudur. Dilerseniz evde kedi beslemek isteyen kişiler için edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşalım.

Öncelikle şunu unutmamak gerekir ki aslında beslenmek üzere eve alınan kedilerin sadece bir hayvan değil belki 15 ila 20 sene civarı size hayat arkadaşlığı yapacak bir can olduğu gerçeğidir. Yavruyken pet shop\'ta veya başka yerde gördüğünüz dünya tatlısı kediler 2 ve ya 3 ay sonra büyüyecek ve artık eskisi kadar sevimli olmayacaktır. Bu noktada yavru kedilerin sevimliliklerinden etkilenip uzun süreli olarak kedilere bakım yapamayacak kimselerin kedi sahiplenmesi doğru değildir.Çünkü evde beslenilen kedilerin belir bir dönem sonrasında evde bakılamaması durumundan dolayı sokağa bırakılması onların zorlu dış şartlara uygun olmaması sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşamalarına sebep olacaktır. Zorlu çevre şartlarında ev kedilerinin yaşaması çok uzun olmayacaktır. Bu sebeple evde kedi sahiplenilmesi büyük bir sorumluluk getirmektedir.

Öncelikle yoğun iş programında çalışanlar ve ya uzun süreli tatile çıkan kişilerin kedilere kendilerinden başka bakacak kimseleri yoksa evde kedi besleme işine hiç girmemeleri tavsiye edilmektedir. Çünkü kedilerin evde kendi başlarına 3 veya 4 günden fazla durmamaları gerekmektedir.

Evde en güzel beslenebilecek canlılardan bir tanesi kedidir. Kediler cana yakın canlılardır. Kedilerin kendi doğaları gereği kuralları vardır ama gene de eğitilebilen canlılar arasında yer almaktadır. Evde kedi beslemeyi düşünenler kedi bakımında bilinmesi gereken hususları çok iyi anlaması gerekmektedir. Peki, evde kedi bakımında nelere önem verilmelidir. Yavru kedi olarak sahiplenilmeden önce kedi bakım ürünlerinin temin edilmesi gerekmektedir.

Evde kedi beslemek isteyen kişilerin kedilerin insan sağlığı açısından zararları konusunda önceden bilgi alması yararlı olacaktır. İnsan sağlığı açısından en önemli faktörlerden biri kedi tüyüdür. Kediler genel olarak oldukça fazla tüy dökmektedir. Evde kedi beslemek isteyen kişilerin alerjik anlamda sağlık problemleri varsa doktorlarına danışarak kedi sahiplenmeleri daha doğru bir yol olacaktır.

Kedilerde mantar hastalığı ve salmonella denilen bakteriyel hastalıklarda olabilmektedir. Bu tip hastalıkların önüne geçilmesi için beslenilen kedilerin düzenli bakım ve sağlık kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Genelde bu tip hastalıklar temizliği yapılmayan ve dışarda avlanma yapan kedilerde olmaktadır. Evde kedi kumu temizliği yapıldıktan sonra da sürekli olarak el temizliği evde kedi bakımında önemli olan konular arasında yer almaktadır. Evde beslenen kedilerin eğer dışarı çıkartılıyorsa ve ya evde yaşayan insanlar aracılığıyla pire kapma olasılıkları da mevcuttur. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman evde ki insanların dış parazit aşısı yaptırması gerekebilir.

Evde kedi beslemenin zorlukları konusunda önceden bilgi almak karşılaşılacak zorluklar konusunda çözümler üretmenizi kolaylaştıracaktır. Kedi beslemenin zorlukları arasında kedi bakımını oluşturacak bütçenin temini konusunda problemler ortaya çıkabilmektedir. Evde beslenilen kedilere alınacak temel bakım ürünlerinin haricinde de aylık olarak sürekli olarak kedi maması, kedi kumu ve periyodik olarak ilk 1 sene veteriner hekim tarafından yapılması gereken aşıları olacaktır. Tüm bu sayılanlar aylık olarak ev bütçesine ilave masraf oluşturacaktır.

Kedi beslemenin zorlukları açısından bir diğer konu da evde ki eşyalara verilebilecek potansiyel zararlar yer almaktadır. Kediler özellikle yüksek yerlere çok sevmektedir. Kedilerin evde ki eşyalara zarar vermemesi açısından tırmalama tahtası iyi bir çözüm olabilmektedir.

Kedilerin evde ki eşyaları tırmalama yapmaması için düzenli olarak tırnaklarının kesilmesi gerekmektedir. Kedilerin üreme dönemlerinde evde pis koku bırakması, geceleri fazla miyavlama durumları da oluşabilmektedir.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!