Kedilerin Nefret Ettiği Şeyler Nelerdir?

evcililan com Kediler Hakkında Bilgiler


2595623895

Kedilerin nefret ettiği şeyler listesi bir hayli kabarıktır. Yüzyıllardır insanların en sevimli ve cana yakın dostları arasında yer alan kediler, bazı durumlardan fazlasıyla nefret edebilirler. Kedilerin sevmediği bu şeyleri duyanlar ise daha önce fark etmedikleri için bir hayli şaşırabilirler.Kediler sanılanın aksine birilerinin kendilerine sarılmasından hiç hoşlanmazlar. Kediler sevecendir ve birçoğu insanlar ile oyun oynamayı, atlayıp zıplamayı severler ama iş sarılmaya, kucaklamaya gelince biraz tedirgin olabilirler. Kedilerin o an ki yüz ifadeleri de bu sevimsiz ruh hallerini yansıtacaktır. Kedilerin sevmediği bir diğer şey de rutinlerinin değiştirilmesidir. Değişikliklerden hiç hoşlanmayan kediler, evdeki eşyaların değişmesinden tutun da yeni yüzlere kadar olan her farklılığı yadırgarlar. Bu durumda eve gelen yabancı kişiler de kedileri rahatsız eder.

Bazı kedi ırklarına göre bu durum değişse de kedilerin ıslanmayı da sevmediği bilinir. Esasında yıkanmalarına da pek gerek yoktur. Zaten kendilerini dilleriyle temizleyebilme yeteneğine sahiptirler. Herhangi bir sebeple kazara ıslanmak onları epey kızdırabilir. Köpekler kadar olmasa da kedilerin de kokulara karşı hassasiyeti vardır. Özellikle keskin kokulu temizlik ürünlerini hiç sevmezler. Nane, çam, narenciye esanslı temizlik kokularını kedilerden uzak tutmak gerekir. Soğan, sirke, hardal, lavanta, alkol, biberiye vb. kokularla kedilerin hiç arası yoktur.

Kedilerin kulakları da yüksek seslere karşı duyarlıdır. Ani ve yüksek sesler kedileri korkutur. Günlük hayatta bile çıkardıkları yüksek sesle kedileri rahatsız eden çok sayıda makine veya cihaz bulunur. Böyle yüksek seslere maruz kalan kediler, o kadar rahatsız olur ki kuytu köşelere saklanabilirler. Doğadaki yüksek ve ani sesler de kedilerin hoşuna gitmez. Yine, kedilerin sevmedikleri şeyler içinde bir de tırnak kesimi yer alır. Normal şartlarda daha sağlıklı olabilmeleri için kedilerin tırnaklarının periyodik olarak kesilmesi gerekir. Bu müdahaleden pek hoşlanmadıkları için çoğunlukla problem çıkarır ve direnirler.

Yolculuk hazırlığı yapanlar kedilerini yanlarına almak istediklerinde, bunun hiç de iyi bir fikir olmadığını bilmelidir. Kediler, yola çıkmaktan da pek hoşlanmazlar. Alıştıkları ortamı arayabilir ve strese girebilirler. Bulundukları ortama aşina olan kediler, kapalı alanlara hapsedilmeyi de pek sevmez. Bir yere giderken kedileri bir odaya kapatmak, en sevmedikleri şeylerdendir.

Kedilerin beslenmesi bakımları için önemlidir. Kedilerin taze olmayan bayat mamaları hiç sevmediğini ise birçok kişi bilmez. Taze olarak yaş veya kuru mama ister, eğer bayat yiyecekler verilirse çoğunlukla geri çevirirler. Mama ve su kaplarının yan yana olmadığını gördüklerinde ise hiç mutlu olmazlar. Su kaplarının içine yabancı bir madde düştüyse bu suyu da içmek istemeyeceklerdir. Kedilerin yemek yeme konusunda bir hayli hassas olduğunu unutmamak gerekir.

Kedi bakımı ile ilgilenenler onları rutin aralıklarla veterinere götürecektir. Bu ziyaretler ise kedilerin hiç hoşuna gitmez. İlaçlar, kremler vb. tıbbi müdahaleler kediler için tam bir işkencedir. Sağlıkları için gerekli olan bu durumu anlayamaz ve veterinere gitmemek için diretebilirler. Kedilere bir şey anlatılmak istendiğinde onların gözlerine dik dik bakmak da iyi bir iletişim yolu değildir. Kediler bu durumu çoğu kez bir meydan okuma olarak anlarlar. Gözlerine dik dik bakılmasından rahatsız olur ve hatta nefret ederler.

Kedilerin nefret ettiği şeyler içinde, uzun süre ilgisiz bırakılmak, taranmak, kirli bırakılmış kum kabı, kalabalık ortamlar, bebek gibi sevilmek ve diğer kedilerle olmak da yer alır. Kedi doğası bir hayli ilginçtir bu sebeple kedi bakacak olan kişilerin, kedilerin sevmediği şeyler için bilgi sahibi olması yararlı olacaktır.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!