Küçük Akvaryumlarda Beslenebilecek Balık Türleri

evcililan com


2998721188

Balıkların akvaryum ortamında yaşamasından kaynaklı akvaryum hacimlerinin balık boyutlarına göre ayarlanması önemli bir konudur. Balıklar akvaryum içerisinde rahat hareket imkânı bulabildikleri ölçüde sağlıklı bir hayat yaşamaya devam edebilirler. Akvaryum hobisi olan hayvan severlerin merak ettiği konulardan biri de küçük akvaryumlarda beslenebilecek balık türlerinin ne olduğudur.

Küçük akvaryumlarda beslenebilecek balık türleri arasında neon tetra balığı yer almaktadır. Neon tetra balığı fosforlu renkleriyle akvaryumlara çok güzel bir görsellik katmaktadır. Neon tetra balıklarının en fazla büyüdükleri boy 5 santimetre civarında olup en az 40 litre akvaryumda beslenmesi önerilmektedir.  Neon tetra balıkları sürü balıkları olduğu için tek başına beslenecek özellikte değillerdir. İdeal olan besleme sayısı olarak altılı gruplar halinde tercih edilmesi önerilmektedir.

Küçük akvaryumlarda beslenebilecek balıklar arasında Japon balıkları da yer almaktadır. Japon balıkları yaşam koşullarına göre gösterişli ve dayanıklı balık türleri arasında gösterilmektedir. Japon balıkları fanus gibi küçük ve filtresiz yerlerde beslenmemelidir. Japon balıkları için en az 20 litre su gerekmektedir. 2 adet beslenecek Japon balığı için ortalama 50 litrelik akvaryum yeterli olacaktır. Japon balıkları sazan cinsi balık türlerinden olup çok fazla büyüme imkânına sahiptir. O yüzden Japon balıklarına yönelik akvaryum tesis edilirken çok fazla büyüyebileceğini düşünerek hareket etmek doğru bir yaklaşım olacaktır.

Küçük akvaryum balıkları arasında Ramirezi balığı da yer almaktadır. Ramirezi balığı bakımı zor bir balıktır. Ramirezi balıklarını çift şeklinde beslenmesi tavsiye edilmektedir. Ramirezi balıklarının akvaryumları çift şeklinde düşünülürse 60 litrelik akvaryum yeterli olacaktır.

Akvaryum balıkları arasında dövüşçü balık olarak adlandırılan Beta balığı da küçük akvaryumlarda beslenebilen balıklar arasında yer almaktadır. Beta balığı bünyesinde birbirinden farklı çok çeşitli renk varyasyonları bulunmaktadır. Beta balıkları tek başına besleniyorsa en az 20 litrelik akvaryum kapasitesi önerilmektedir. Beta balıklarının ufak kap, fanus cinsi yerlerde beslenmesi tavsiye edilmemektedir.

Beta balıkları dövüşçü balıklardan olduğu için tek başına beslenmesi daha uygun olacaktır. Küçük hacimli akvaryumların aranılan balıklarından biri de lepistes balıklarıdır. Lepistes balıklarını bir erkek üç dişi şeklinde 40 litrelik akvaryumlarda beslenmesi mümkündür. Küçük akvaryum balıkları arasında Plati balığı da bulunmaktadır. Plati balıkları da Lepistesler gibi bir erkek üç dişi şeklinde 50 litrelik akvaryumlarda beslenmesi mümkün olmaktadır.

Cüce Cichlid balıkları da küçük akvaryum balıkları arasında gösterilmektedir. Cüce Cichlid balıkları 50 ila 60 litrelik hacimli akvaryumlarda yetiştirilebilirler. Cüce Cichlid balık türleri arasında Kribensis balığı, Kakadu balığı, Pandureni balıkları yer almaktadır.

Cüce vatoz balıkları da akvaryumların olmazsa olmaz balıkları arasında yer almaktadır. Cüce vatozlar cam silme uzmanı olarak akvaryumların temizliğini de yapabilme özellikleri vardır. Cüce vatoz balıklarının üreticiliğini yapmak diğer balık türlerine göre kolaydır. Bir çift Cüce Vatoz balığı için 30 litrelik akvaryum hacimleri yeterli olacaktır. Vatoz balıkları yapı olarak dayanıklı ve barışçıl özelliklere sahip balıklardır. Beraber yaşadıkları balıklara karşı tek problemleri genelde geceleri yemlendikleri için diğer balık çiftlerinin yumurtalarını yeme durumları olabilmektedir.

Tatlı su karidesleri de küçük akvaryumlarda yetiştirilebilmektedir. Tatlı su karidesleri çabuk üreyebilen ve çeşitliliği geniş olan bir türdür.Türleri arasında kiraz karides, mavi, yeşil ve yarı saydam, hayalet ve sakura karidesler türleri arasında yer almaktadır. Bu türlerin birbirleriyle eşleşmesiyle beraber melez karidesler ortaya çıkmaktadır. Akvaryumda karides beslemek isteyen kişilerin karides başına 1 litre su hacimli en az 20 litrelik hacimli akvaryumlarda besleme imkânı bulabileceklerdir.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!