Poodle Özellikleri Nelerdir, Poodle Bakımı Nasıl Yapılır?

evcililan com


2896829528

Poodle köpek hayvan dostlarımız içerisinde sevimliliği ile bilinen bir ırktır. Dış görünüş olarak peluş bir oyuncağa benzer ve her yaştan insan tarafından sahiplenilmek istenir. Bir diğer adı “oyuncak kaniş” olarak da bilinir. Köpek ırkı genel itibariyle sadıktır ancak Poodle cinsi itaatkâr ve duyarlı haliyle dikkat çeker. Uyumlu yapıları ile kolay eğitilebilir, özel köpeklerdir.

Uzun bacakları ile göze çarpan bu köpek türü, büyüklüğüne göre minyatür, standart ve toy olmak üzere 3’e ayrılır. Irkı bozulmamış ve değişikliğe uğramamış saf Poddle cinsi köpekleri bugün birçok petshopta bulabilirsiniz.

Küçük ırka sahip bu köpek cinsi, kıvrak zekâlı olmalarının yanı sıra hassas ve özel içgüdülere sahiptir. Sahibine karşı sadık olmasıyla birlikte onunla vakit geçirmekten keyif alır. Bir aile ile birlikte yaşıyorsa, tüm bireyleri tanır ve kabullenir. Sürekli onlarla olmak isterken yalnız bırakılmayı da hiç sevmez. Poddle cinsi köpeklere yalnız kalmak iyi gelmez, terk edilmişlik duygusuna kapılacak kadar da zekidirler.

Fransa kökenli bir cins olan Poodle’lar ortalama 13-18 yıl arası ömre sahiptir. Ağırlık olarak 8 kiloya kadar çıkabilen bu köpek ırkı 28-60 cm boya da ulaşabilir. Diğer köpekler ile anlaşabilir, eğitilebilir bir cinstir. Poodle’lar tam bir aile köpeğidir. Alışkanlıklarını sever, aile bireylerine yakın davranırlar. Yabancılara karşı da ilk etapta biraz mesafeli durabilirler.

Poodle köpeklerde safkan türler tercih edilir. Oldukça zeki bir köpek türü olan bu cinsin eğitimi kolaydır ancak ihmal de edilmemelidir. Eğitim konusu kadar Poodle köpek bakımı da önemlidir. Köpeğinizin özelliklerini iyi ölçüde bilirseniz, ona nasıl davranacağınızı, nasıl bakacağınızı da zaman içinde öğrenirsiniz.

Poodle cinsini sevimli kılan özelliklerden biri de dikkat çeken tüyleridir. Peluş oyuncak havası veren bu tüylerin bakımının dikkatle yapılması gerekir. Fazla tüy dökmeyen bir cinstir ancak zaman içinde tüylerinde keçeleşme görülebilir. Karışıp bozulmaması için düzenli şekilde taranmalı ve temiz tutulmalıdır.

Bazen bir köpek kuaföründen de yardım almanız gerekebilir. İyice keçeleşme durumunda tıraş edilmesi de mümkündür. Poodle cinsin en önemli özelliği göz alıcı ve sevimli kürküdür. Bu yüzden iyi bir bakımı her zaman hak eder. Ayda 1 veya 2 kez banyo da köpeğiniz için yeterli olacaktır. Tırnak bakımı için de ayda 1 veya 2 kere dikkatli bir kesim yapabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi de bir başka bakım konusudur. Açık alana sahipseniz mama verdikten yarım saat sonra onu dışarı çıkmaya alıştırabilirsiniz. Tuvalet eğitimi kazandırırken her zaman için aynı yeri tercih edin. Günde 3 kere bu iş için yeterli olacaktır. Ödül maması da alışkanlık sağlama adına verilebilir. Tutarlı ve net olursanız Poodle cinsinin tuvalet eğitimde hiç problem yaşamazsınız.

Ağız ve diş sağlığını da ihmal etmemelisiniz. Haftada iki kez diş fırçası ile ağız temizliği önerilir. Poodle cinsi köpeğinize iyi bakmalı ve bedenindeki değişimleri gözlemlemelisiniz. Farklı durumlar ve değişiklikler dikkatinizi çekerse uzman bir veterinerden yardım almalısınız.

Poodle köpekler için belirtilen yaşam süreleri ortalama zaman aralıklarıdır. İyi bir bakım ile bu süre uzatılabilir. Sevimli olduğu kadar insanlarla da yaşamaya alışkın olan Poodle cinsi, sağlıklı mama, egzersiz, oyun ve özenli bir bakım ile daha uzun süre yaşayabilir. Sevimli dostlarımız içinde yer alan Poodle cinsi ve özellikleri ile hemen herkes tarafından sevilir.  Poodle köpeğinizi sevdiğinizi belli etmeli, ailenin bir parçası olarak görmelisiniz. Böylelikle çok uzun yıllar birlikte vakit geçirebilirsiniz.

Connection problem

Your internet connection is broken,
we miss you so much already!